Konference Dialogem ke zdraví V


Průměrné hodnocení: 4.96
Hodnotilo: 47 uživatelů
Upřesnění místa:
Institut klinické a experimentální medicíny
Vídeňská 1958/9
Praha 4 14021
Zobrazit na mapě

Termín: 04.11.2018

Cena: 1350 Kč

Konference Dialogem ke zdraví V již skončil a nelze jej tedy objednat

Termíny kurzu

DenČasDatum
Neděle09:00 - 17:0004.11.2018

Dialogem ke zdraví V

Konference, která navazuje na úspěšné předchůdkyně a opět dá prostor diskuzi, argumentům a různým názorům.

Roztříštěnost názorů na výživu všude kolem nás je až neuvěřitelná. Přijďte si poslechnout názory odborníků na kontroverzní a často diskutovaná témata. Přijďte si sami udělat obrázek o tom, co je a co není vhodné právě pro vás i pro vaše klienty. Přijďte se podělit i o své vlastní zkušenosti. 

Názor si udělejme sami!


Konference dá prostor všem

Konference je určena především odborníkům v oblasti výživy. 

Přijít může ale každý, kdo se o výživu zajímá. Cílem konference je dát prostor všem, kteří mají zájem diskutovat o problematice výživy a potravin. Dnešní doba nabízí nespočet protichůdných doporučení, jak se co nejlépe a nejzdravěji stravovat. Proč jich je tolik a kde je pravda?

Chceme vás seznámit s názory těch, kteří se ve výživě angažují a vyslechnout si ve vzájemné seriózní diskusi argumenty pro i proti nejrůznějším doporučením. Těšit se můžete na řadu populárních témat. 

Již popáté jsme pro Vás vybrali témata, na kterých se výživoví odborníci mnohdy neshodují a své odlišné názory často prezentují jen přes různá média.

Proto jsem je vyzvali k diskusi tváří v tvář, aby si své odborné názory mohli před Vámi obhájit a opřít o vědecké studie. A i Vy budete mít možnost se odborníků na cokoliv zeptat a ...

...udělat si v tom konečně jasno!


Pozvání přijali:

MUDr. Petra Šrámková a Mgr. Tamara Starnovská, které budou diskutovat na téma Diety pod hodnotou bazálního metabolismu.

Jsou redukční diety s nízkým energetickým příjmem nebezpečné nebo naopak efektivní?

Mgr. Eva Hájková a MUDr. Alexandra Moravcová budou diskutovat na téma Alternativní výživové směry v dětské výživě.

Je možné, aby děti na veganské či vitariánské stravě dlouhodobě prospívaly? Nebo se jedná o nezodpovědné experimenty ze strany rodičů?

Prof. Jana Dostálová nás po obědové pauze provede již tradičním odlehčeným tématem, tentokráte na téma Čokoláda – nečokoláda.

Umíte si vybrat tu pravou? A může mít čokoláda i pozitivní účinky nebo jsou to jen prázdné kalorie?

PharmDr. Margit Slimáková a Prof. Ing. Jana Hajšlová nám předloží argumenty, zda můžeme konzumovat konvenční potraviny nebo raději preferovat biopotraviny? 

V čem jsou biopotraviny lepší? Jaké je jejich nutriční složení ve srovnání s konvenčními potravinami? Jaké jsou nejčastější argumenty proti biopotravinám a lze je vůbec vyvrátit?

Mgr. Pavla Sakařová a MUDr. Jiří Beneš budou diskutovat na téma Čínská medicína a kila navíc.

Může být tradiční čínská medicína přínosem v terapii obézních nebo se jedná jen o další módní výstřelek?

Celou konferenci shrne a uzavře tradičně MUDr. Jan Piťha, který vám pomůže se v názorech, které si za celý den vyslechnete, ještě trochu více zorientovat.

Pokud Vás zajímají, stejně jako nás, odpovědi na naše otázky, pak neváhejte a přihlaste se na konferenci Dialogem ke zdraví V.

A jako každý rok, i tentokráte upozorňujeme, že počet míst v sále je omezen, rezervujte si proto svá místa včas.


Program konference: 

8:45 - 9:20 Registrace

9:30 - 9:45 Úvod

PhDr. Iva Málková

9:45 - 11:00 Denní příjem pod bazálním metabolismem?

Mgr. Tamara Starnovská

MUDr. Petra Šrámková

11:00 - 11:30 Přestávka

11:30 - 12:30 Alternativní způsoby výživy v dětství?

Mgr. Eva Hájková, MBA

MUDr. Alexandra Moravcová

12:30 - 13:30 Oběd

13:30 - 14:00 Čokoláda nebo nečokoláda?

Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.

14:00 - 15:00 Biopotraviny?

PharmDr. Margit Slimáková

Prof. Ing. Jana Hajšlová, Ph.D.

15:00 - 15:30 Přestávka

15:30 - 16:30 Čínská medicína a kila navíc?

Mgr. Pavla Sakařová

prof. RNDr. MUDr.Jiří Beneš, CSc.

16:30 - 17:00 Slovo lékaře závěrem, diskuse

Doc. MUDr. Jan Piťha, Csc.

Během přestávek a obědové pauzy vám bude k dispozici vynikající občerstvení, jako každý rok se bude jednat o samé zdravé dobroty.

Změna programu vyhrazena. 


Pro koho je konference určená?

Konference je určena především odborníkům (nutričním terapeutům, lékařům, psychologům), kteří dále své znalosti předávají klientům.

Přijít ale může každý, koho výživa zajímá. Jídlo je součástí života nás všech a navíc velkou měrou ovlivňuje i naše zdraví, neměl by se tedy o výživu zajímat úplně každý?

"Jídlo se stalo modlou. Vraťme ho tam, kam patří." 


Reference z předešlých konferencí

 

 

 

 


Pořadatelem akce je společnost STOB CZ s.r.o. ve spolupráci s Fórem zdravé výživySpolečností pro výživu. Společně chceme vést věcnou diskuzi v současném roztříštěném světě výživy.

Vzdělávání nás baví, váš STOB 

         

Mediální partner


Aktuální dění ke konferenci a aktivy společnosti STOB, můžete sledovat na FB na facebooku zde

Hodnocení uživatelů

Pro psaní recenzí se musíte přihlásit

Jaroslava V.
Konferenci hodnotím kladně: organizačně dobře zajištěnou, bez průtahů a s vynikajícím občerstvením, výběr aktuálních témat, která byla probírána z různých pohledů odborníků a pro mne byla konference přínosem. Již se těším na další.
Karolína M.
Petra K.
Jaroslava .
Dialogem ke zdraví II. - profesionální úroveň, zajímavý program, výborná organizace celé akce. Hodnotím za 1*. Děkuji J. Štochlová
Eva J.
Skvělá akce. Organizace 100 %, témata vyvážená - oceňuji možnost poslechnout si názory pro i proti - a strava/spíše papáníčko mňam, mňam. Příště určitě zas!
Zuzana M.
Zajímavé témata, pozitívně hodnotím i výběr přednášejících, který byli oproti první konferenci odborně vyrovnanější, co přispělo k vysoké kvalitě jak přednášek, tak diskuze.
Marta L.
Velice zajímavá témata,skvělá organizace celé konference.

Nejbližší plánované akce


Přihlaste se do kurzu zdravého hubnutí v Praze a zhubněte zdravě a natrvalo s podporou odborníka.


Jediný letní online kurz! Hubněte s podporou odborníka, ve skupině a online odkudkoliv! Za pomoci osvědčené metodiky.