Bílkoviny

Bílkoviny neboli proteiny jsou základními stavebními látkami našeho organismu, jsou využívány pro tvorbu a obnovu buněk, jsou součástí enzymů a některých hormonů a plní řadu dalších důležitých funkcí.

Tuky

Tuky představují nepostradatelnou složku výživy, ale současně jejich nevhodný výběr a nadměrná konzumace zvyšuje riziko vzniku řady onemocnění.

Sacharidy

Sacharidy tvoří v našem jídelníčku většinou největší podíl a jsou pro nás přímým zdrojem energie. Jejich působení v organismu se však liší na základě jejich struktury. V potravě přijímáme sacharidy ve formě monosacharidů, disacharidů a polysacharidů.

Pitný režim

Ne nadarmo se říká, že voda je základem našeho života. Na ztrátu vody jsme velice citliví a její nedostatek je pro organismus daleko nebezpečnější než nedostatek potravin.

Vitaminy

Vitaminy jsou organické sloučeniny vyskytující se v potravinách. Jsou nezbytné pro růst, výstavbu a obnovu tkání, pro udržení řady tělesných funkcí, podílejí se na celé řadě biochemických reakcí.

Glykemický index

Podstatou teorie glykemického indexu (GI) je, že některé sacharidy zvyšují hladinu krevního cukru (glykemie) více a jiné méně.

 

Nejbližší plánované akce


Přihlaste se do kurzu hubnutí a buďte úspěšní.


Pokračování úspěšné konference.


Přijďte si změřit složení těla a poznat, že stravování ani hubnutí není žádná věda

Přijďte si zacvičit a ochutnat zdravé potraviny. Vstup zdarma :)