Články související s: Sacharidy

Intermittent fasting u hubnoucích klientů. Jaké potíže vidíme?

Otázka rozložení jídel během dne je při hubnutí samozřejmě zásadní a v naší praxi ji slyšíme velmi často. V souvislosti s trendem intermittent fasting její frekvence v poslední době narostla. Zahýbal trend IF výživovými doporučeními?

Alkohol při hubnutí

Letos se již po osmé koná v Česku osvětová kampaň „Suchej únor“, která má upozornit na rizika nadužívání alkoholu. Jedním z nich je i vysoká energetická hodnota alkoholických nápojů.

10 rad, jak na vánoční svátky bez výčitek z přejídání

Vánoční svátky jsou spojovány s nadměrnou konzumací všech možných dobrot. Jsme obklopeni jídlem a pitím ze všech stran, počínaje Mikulášem a Silvestrem konče. Jak tomuto tzv. toxickému prostředí čelit?

Patří zmrzlina do redukčního jídelníčku?

Také si přes léto tak rádi pochutnáte na zmrzlině? Avšak velmi brzy po příjemném osvěžení následují výčitky a myšlenky, že byste při hubnutí zmrzlinu jíst vůbec neměli? Možná se trápíte úplně zbytečně!

Vláknina

Vláknina je jednou ze složek našeho jídelníčku, která pozitivně působí na náš zdravotní stav. Podporuje správné fungování zažívacího traktu a má také vliv na řadu metabolických procesů v organismu.

Jak zvítězit nad sladkostmi v jídelníčku

Problémem je, že sladkosti milujeme a zároveň si je při hubnutí odpíráme. Tím se dostáváme do stresu, který zajídáme sladkým, a tak to jde stále dokola.

Zdravé slazení. Existuje vůbec?

Dnešní doba nabádá k omezování klasického bílého cukru. V dobré víře pak místo něj používáme jeho různé alternativy, které údajně mají být zdraví prospěšnější. Často je to ale krok „z louže pod okap“.

Sacharidy při hubnutí, ano či ne?

Sacharidy jsou důležitým zdrojem energie, ale také možná úskalí našeho hubnutí.

Sacharidy

Sacharidy tvoří v našem jídelníčku většinou největší podíl a jsou pro nás přímým zdrojem energie. Jejich působení v organismu se však liší na základě jejich struktury. V potravě přijímáme sacharidy ve formě monosacharidů, disacharidů a polysacharidů.

Glykemický index

Podstatou teorie glykemického indexu (GI) je, že některé sacharidy zvyšují hladinu krevního cukru (glykemie) více a jiné méně.

Nejbližší plánované akce


Poslední 2 volná místa!

Zhubněte zdravě a jednou provždy s podporou skupiny v desetitýdenním online kurzu. Kurz povede nutriční terapeutka a zkušená lektorka STOBu Eva Chocenská. 


Vyberte si ze široké nabídky pohybových lekcí (jóga, zdravotní cvičení, pilates, salsa) a cvičte pravidelně pod vedením zkušených instruktorů.

Cvičit s námi můžete naživo v Praze nebo online a odkudkoliv!


Přijďte si nechat změřit složení těla, ochutnat zdravé potraviny nebo se zúčastněte workshopů a cvičení. 

Vstup ZDARMA. :-)