Články související s: Sacharidy

Patří zmrzlina do redukčního jídelníčku?

Také si přes léto tak rádi pochutnáte na zmrzlině? Avšak velmi brzy po příjemném osvěžení následují výčitky a myšlenky, že byste při hubnutí zmrzlinu jíst vůbec neměli? Možná se trápíte úplně zbytečně!

Vláknina

Vláknina je jednou ze složek našeho jídelníčku, která pozitivně působí na náš zdravotní stav. Podporuje správné fungování zažívacího traktu a má také vliv na řadu metabolických procesů v organismu.

Jak zvítězit nad sladkostmi v jídelníčku

Problémem je, že sladkosti milujeme a zároveň si je při hubnutí odpíráme. Tím se dostáváme do stresu, který zajídáme sladkým, a tak to jde stále dokola.

Zdravé slazení. Existuje vůbec?

Dnešní doba nabádá k omezování klasického bílého cukru. V dobré víře pak místo něj používáme jeho různé alternativy, které údajně mají být zdraví prospěšnější. Často je to ale krok „z louže pod okap“.

Sacharidy při hubnutí, ano či ne?

Sacharidy jsou důležitým zdrojem energie, ale také možná úskalí našeho hubnutí.

Sacharidy

Sacharidy tvoří v našem jídelníčku většinou největší podíl a jsou pro nás přímým zdrojem energie. Jejich působení v organismu se však liší na základě jejich struktury. V potravě přijímáme sacharidy ve formě monosacharidů, disacharidů a polysacharidů.

Glykemický index

Podstatou teorie glykemického indexu (GI) je, že některé sacharidy zvyšují hladinu krevního cukru (glykemie) více a jiné méně.

Sacharidy versus tuky, co je horší?

Přidaný cukr stejně jako nasycené mastné kyseliny patří mezi rizikové živiny. Není proto potřeba diskutovat, co škodí více a co méně. Obě skupiny mají definovanou tolerovanou hodnotu příjmu, kterou je potřeba dodržovat.

Glykemický index - tabulky

Tabulka hodnot GI u vybraných potravin

Nejbližší plánované akce


Přihlaste se do kurzu hubnutí a buďte úspěšní.


Pokračování úspěšné konference.


Přijďte si změřit složení těla a poznat, že stravování ani hubnutí není žádná věda

Přijďte si zacvičit a ochutnat zdravé potraviny. Vstup zdarma :)