Zdeňka Trummová

Specializace: Nutriční poradenství pro děti a ženy

Motto: Nehledej důvody, proč něco nejde, ale cesty, jak to změnit.

Kontakt:
info@okolokuchyne.cz
732 651 959

Hodnocení lektora:

Průměrné hodnocení: 0
Zatím nikdo nehodnotil.
Vzdělání a praxe:

2010 – 2015: VŠ studium pedagogiky pro střední školy

2017 - Poradce pro výživu a suplementaci (ATAC)

2022 - Výživový poradce (Nutriacademy)

2017 - Výživa dětí (ATAC)

2022 – Státem autorizovaná zkouška Nutriční poradce (akreditace Ministerstva zdravotnicí 69-042-N)

2022 – Profesní rekvalifikace – Kouč (akreditace MŠMT)

2023 - lektor STOB

V oboru působím od roku 2016 jako lektor výživových přednášek pro Skutečně zdravou školu, vlastní individuální praxi vedu od roku 2018. Každoročně se účastním odborných konferencí, seminářů a webinářů, pravidelně aktualizováno viz www.okolokuchyne.cz sekce ,,O mně"

O mně:

Učím druhé, jak mají pečovat o svoje zdraví s lehkostí a přirozeností. Tak, aby nebyli v zajetí módních výživových směrů, diet a společenských tlaků. Pomáhám nastavovat udržitelný stravovací systém, který chutná.

Můj soukromý i profesní život nejvíc ovlivnila obezita, kterou jsem trpěla od předškolního věku. Když jsem opouštěla základní školu, nechybělo mi do 100 kg mnoho. V 16 letech jsem uchopila svoje zdraví do vlastních rukou – Po několika nezdařených pokusech jsem zhubla, zbavila se ekzému a mnoha psychických nepříjemností. Začala jsem na laické úrovni studovat výživu a projedla se ke spokojenosti. Zde by mohl můj příběh končit, jenže nekončí.

Dosažení mé ideální váhy byl začátek mojí další profesní specializace. Celé dětství jsem chtěla být učitelkou. Začala jsem studovat pedagogiku na vysoké škole. Při docházení na praxe i po dokončení studia mě šokovalo, kolik dětí ve třídách je obézních nebo má nadváhu. Bylo jedno, jestli šlo o děti z prvního stupně, středoškoláky nebo dokonce dítka z mateřských školek.

Bylo rozhodnuto, pouze učit nestačí. Prošla jsem mnoha kurzy výživového poradenství a specializovanými semináři a i nadále se v tomto oboru vzdělávám. Zjistila jsem, že mým životním posláním je vzdělávání a laskavé vedení druhých na cestě k udržení si vlastního zdraví. Spojila jsem lásku k výživě, svoje pedagogické schopnosti a výsledkem je moje konzultantská, přednášková a metodická činnost.

 

Ve své práci vidím hluboký smysl. Nejraději pracuji na poli prevence, protože žádné dítě nemusí být obézní, žádné dítě nemusí v dospělosti řešit psychické ani fyzické následky obezity. Ve své individuální praxi se věnuji nejen dětem a ženám s kily navíc, ale také maminkám, které řeší u svých dětí nejedlictví. V současné době spolupracuji s několika psychology a psychoterapeuty, protože jsem zjistila, že prevence výživy dává smysl pouze ve spojení s výchovou. 

 

Více o mně a mých služnách na www.okolokuchyne.cz 

 

 


Máte zájem o konzultaci?

Hodnocení uživatelů

Pro psaní recenzí se musíte přihlásit

Nenalezeny žádné záznamy.

Nejbližší plánované akce


Jediný letní online kurz! Hubněte s podporou odborníka, ve skupině a online odkudkoliv! Za pomoci osvědčené metodiky.


V tomto kurzu se navíc k teorii a psychologické podpoře přidává i možnost zdravého pohybu v krásných Letenských sadech v Praze.