Tento týden se sjíždí do Prahy tisíce odborníků z celé Evropy, aby se zamysleli nad tím, proč procento obézních stále narůstá a snažili se najít řešení. Jednota je v tom, že při hubnutí je třeba přimět člověka k energetické nerovnováze. Tedy, aby jedl o něco méně než doposavad a kvalitněji (zejména méně nasycených mastných kyselin a méně cukrů) a aby se více hýbal.

Studie ukazují, že nejlepší výsledky mají diety, kde je zvýšen příjem bílkovin na úkor tuků a sacharidů. Výsledky studií ještě nedokáží určit každému jedinci na základě genů dietu na míru (například na základě analýzy slin), jak je často komerčně nabízeno, a to i u nás.

Mnoho přednášek se bude týkat i možnosti využití internetu – který je dnes mocným nástrojem v ovlivnění velkého množství lidí. STOB přispěje do diskuze již v úterý 5.5., kdy se koná

Česká konference  Obezitologie & bariatrie  http://www.ob2015.cz/ehome/obezitologie2015/265398/?&

a to příspěvkem 25 let kognitivně behaviorální terapie v České republice – který se bude zabývat hlavně udržením váhových úbytků. V části o motivační připravenosti přijde řeč i na STOBkolo  (už jste si ho vyzkoušeli?), které nabízí dle Motivační připravenosti hubnoucího různé zajímavé pomůcky k hubnutí.

STOB představí STOBkolo i na mezinárodním fóru v rámci Evropské obezitologické konference formou posteru:

 

V rámci konference bude mimo jiné také setkání evropských pacientských organizací, Českou republiku zastupuje Saša Fraisová, které byl dokonce věnován měsíční medailonek. Saša ukáže zástupcům pacientských organizací z celé Evropy před odborným rokováním nejen krásy Prahy, ale jistě i českou kuchyni. 

Je nám ctí účastnit se této konference a již nyní se těšíme na závěry a výsledky konference.