Přednáška: Prebiotika, probiotika, postbiotika a střevní mikrobiom – jak nám pomáhají?

Termín: 22.10.2022
Cvičitel/ka: Ing. Marie Makovská
Termíny kurzu
Den | Čas | Datum | |
---|---|---|---|
Sobota | 12:20 - 12:50 | 22.10.2022 |
Přednáška v rámci Dne zdraví se STOBem 2022
Přednáška proběhne v rámci tradiční akce Den zdraví se STOBem, která se uskuteční 22. 10. 2022 v Konferenčním centru City v Praze.
Co vás v rámci přednášky čeká?
Zdravá střeva a mikrobiom jsou považovány za základ našeho celkového zdraví i duševní pohody. Pozitivně je můžeme ovlivňovat hned několika způsoby, od životního stylu přes to, co přijímáme za stravu a doplňky stravy až po transplantaci stolice.
Je známo, že probiotika mohou pozitivně působit na náš mikrobiom a naše zdraví, ale zároveň existují omezení v jejich životaschopnosti. To brání plnému využití jejich potenciálu v potravinářství i farmaceutice. Proto se postupně pozornost přesouvá od těchto životaschopných probiotických mikroorganismů k neživotaschopným paraprobiotikům a postbiotikům.
Jaké jsou jejich výhody, jaké jsou nové vyhlídky v potravinářství a jak nám tyto možnosti ovlivnění střevního mikrobiomu mohou pomoci nejen při hubnutí? Nejen na tyto otázky získáte v rámci přednášky odpověď.
Kdo vás přednáškou provede?
Přednáškou vás provede Ing. Marie Makovská, šéfredaktorka časopisu Dieta.
Marie je certifikovanou fitness trenérkou a vystudovala Výživu a potraviny, nyní dokončuje doktorské studium a zaměřuje se na mikrobiotu trávicího traktu. Téměř deset let individuálně pečovala o klienty v oblasti výživy i pohybového rozvoje a nyní se snaží veškeré informace ve spolupráci s odborníky srozumitelně předávat veřejnosti, prostřednictvím časopisu Dieta a vlastního blogu.