Obezita z pohledu lékaře a odborníka na potraviny

Upřesnění místa:
Všeobecná fakultní nemocnice, Charvátův sál v 1. patře
U nemocnice 1
Praha 2 12000
Zobrazit na mapě

Termín: 18.01.2015

Cena: 1210 Kč

Obezita z pohledu lékaře a odborníka na potraviny již skončil a nelze jej tedy objednat

Termíny kurzu

DenČasDatum
Neděle09:00 - 17:3018.01.2015

Seminář je určený pro věčně hubnoucí recidivisty i pro odborníky (lektory kurzů snižování nadváhy, výživové poradce apod.).

Program semináře

9.00 – 12.00 hodin
Obezita a její komplikace, je třeba se znepokojovat?
Obezita je označována jako epidemie 21. století, v ČR se dle hodnot BMI pohybuje nad hranicí normální hmotnosti 57 % dospělé populace a 25 % adolescentů. O obezitě a její léčbě jste již slyšeli na mnohých předchozích přednáškách, v tomto sdělení na to navážeme a budeme se věnovat obezitě z pohledu komplikací, jejich typů a terapie.
Komplikace:
- metabolické (metabolický syndrom, porucha metabolismu cukrů, tuků)
- kardiovaskulární (arteriální hypertenze,ischemická choroba srdeční)
- mechanické (syndrom spánkové apnoe, artrózy).
Seznámíte se s rozsahem péče o obézního pacientka v ordinaci obezitologa (vstupní pohovor, měření, rozbor jídelníčku a pohybové aktivity, identifikace rizik, návrh postupných změn a jejich hodnocení).
Ukážeme si příklady redukce váhy u konkrétních pacientů. Seminář by vám měl rozšířit znalosti z oblasti obezitologie a poradit vám jak řešit konkrétní problémy u vašich klientů.

Přednášející: MUDr. Radka Jedličková

MUDr. Radka Jedličková,  internista,obezitolog,  endokrinologicko-obezitologická ambulance ENDOCARE, Praha.

 

13.15 – 17.00 hodin
Význam jednotlivých druhů potravin v lidské výživě
Výživa je nejvýznamnější z faktorů zevního prostředí, které ovlivňují naše zdraví a následně délku našeho života. Její podíl se odhaduje na 40 - 60 %, a proto bychom se výběru potravin měli věnovat. Důležitý není pouze výběr potravin, ale i jejich konzumovaná množství, protože "nejsou zdravé a nezdravé potraviny, ale zdravá a nezdravá množství". Z hlediska obsahu jednotlivých živin budou popsány jednotlivé druhy potravin, dozvíte se například, zda zvolit máslo či margarín, jaký tuk použít na smažení a jaký do salátu, jestli je horší cukr či fruktóza a mnoho dalších aktuálních témat. Bude uvedeno, jak se orientovat v nabídce potravin, především co sledovat na obalech. 

Přednášející: Prof. Ing. Jana  Dostálová
Prof. Ing. Jana  Dostálová, mimo jiné přednáší na VŠCHT potravinářské zboží znalství a technologie přípravy stravy, je autorkou...

... více


Hodnocení uživatelů

Pro psaní recenzí se musíte přihlásit

Nenalezeny žádné záznamy.

Nejbližší plánované akce


Přihlaste se na lekce letní cyklus low-aerobicu či zdravotního cvičení s instruktorkou STOBu Hankou Hejlovou. Cvičit můžete z pohodlí a bezpečí domova, lekce jsou totiž vysílány online. 


Přihlaste se, získejte podporu skupiny a odborníka a buďte při hubnutí úspěšní.