Obezita jako onemocnění ze stresu

Stres se u disponovaných jedinců může manifestovat v přejídání. Velice jednoduše řečeno, místo toho abyste svobodně a asertivně sdělila muži, že s ním nesouhlasíte, automaticky sáhnete po nějaké potravině, která vás uklidní.

Máte se pustit do hubnutí právě Vy?

Pokud máte váhu v normě (zjistíte dle BMI), rozhodně se nepokoušejte razantně hubnout, ale věnujte se pravidelné pohybové aktivitě, věnujte pozornost zdravému jídelníčku. Není však potřeba dramaticky snižovat energetický příjem.

Pro trvalé zhubnutí je důležitější hlava než žaludek

Správná motivace je při hubnutí velmi důležitá. Pokud hubnete pravidelně s přicházejícím novým rokem nebo chcete zhubnout rychle do plesových šatů, uvědomte si, že toto už jste vyzkoušeli mnohokrát.

Hlavní zásady redukčního režimu

Obezita je jen obraz nerovnováhy mezi příjmem a výdejem energie. Zázračné diety neexistují, vždy je třeba docílit negativní energetické bilance.

Hubnutí bez JOJO efektu, natrvalo a s úsměvem! JAK ZAČÍT?

Máte kila navíc? Vyzkoušeli jste již nejrůznější metody, jak hubnout? Mohli byste psát romány na téma hubnutí? Pak je nejvyšší čas začít hubnout s rozumem a natrvalo!

Glykemický index - tabulky

Tabulka hodnot GI u vybraných potravin

 

Nejbližší plánované akce


Jediný letní online kurz! Hubněte s podporou odborníka, ve skupině a online odkudkoliv! Za pomoci osvědčené metodiky.


V tomto kurzu se navíc k teorii a psychologické podpoře přidává i možnost zdravého pohybu v krásných Letenských sadech v Praze.