Poruchy příjmu potravy (PPP)

Podobně jako v případě některých jiných duševních poruch se i na vzniku a rozvoji mentální anorexie a bulimie podílí celá řada různých faktorů.

Jak začít cvičit?

Před započetím jakékoli pohybové aktivity je vhodné znát svou aktuální fyzickou kondici a pokud máte zdravotní problémy, tak vhodnou pohybovou aktivitu zkonzultovat s lékařem.

Jak často, jak intenzivně a jak dlouho cvičit?

Vzhledem k tomu, že každý jsme jiný, máme jinou fyzickou zdatnost, jinou motivaci, není možné přesně určit jak často, jak intenzivně a jak dlouho byste měli cvičit. Avšak existují obecná doporučení, kolik času pohybu věnovat.

Proč začít cvičit?

Pohyb nám přinese psychickou pohodu, zlepší kvalitu našeho života a mimo to pohybová aktivita pomáhá spolu s vhodným jídelníčkem regulovat naši hmotnost.

Druhy pohybových aktivit vhodných nejen pro obézní

Nejpřirozenějším pohybem pro člověka je chůze, je vhodná pro všechny věkové i váhové kategorie. Denně bychom měli ujít asi 10 000 kroků. Při chůzi spálíte cca od 850 do 3000 kJ/hod podle rychlosti chůze, náročnosti terénu a své váhy.

Jednoduché tipy ke zvýšení pohybové aktivity

Pravidelná chůze významně pomáhá, zkuste tedy například plánovat pravidelné procházky s přáteli, pracovní schůzku na čerstvém vzduchu při procházce, s pejskem apod.

 

Nejbližší plánované akce


Jediný letní online kurz! Hubněte s podporou odborníka, ve skupině a online odkudkoliv! Za pomoci osvědčené metodiky.


V tomto kurzu se navíc k teorii a psychologické podpoře přidává i možnost zdravého pohybu v krásných Letenských sadech v Praze.