Psychika

7 příjemných kroků, které vám pomohou zhubnout

Představujete si hubnutí jako bolestivý a náročný proces plný zákazů a sebezapření? Opak je pravdou. Skutečně zdravé hubnutí by totiž mělo sestávat z příjemných změn, které prospívají vašemu fyzickému i psychickému zdraví.

Psychická pohoda – půl zdraví?

Celosvětová pandemie koronaviru si vyžádala opatření, která jsou jistě velmi správná, ale také obrátila naše životy (a možná i plány na zhubnutí) na ruby. Jak se v této situaci postarat o své psychické zdraví?

Vztah k vlastnímu tělu

Pokud žijeme 24 hodin denně ve schránce, kterou nenávidíme, nemůžeme prožít plnohodnotný život. Jde to ale změnit? My říkáme, že jde!

Tři dobré věci aneb jak zvýšit svou duševní pohodu

Většinou příliš přemýšlíme nad tím, co se nám v životě nepovedlo, a málo myslíme na to, co se povedlo. Není potom divu, že v životě prožíváme méně štěstí a spokojenosti, než bychom si přáli. Lze ale toto mentální nastavení změnit?

Metodika kurzů zdravého hubnutí STOB

Kurzy snižování nadváhy probíhají pod odborným vedením psycholožky PhDr. Ivy Málkové a jejích spolupracovníků ze společnosti STOB. Úspěšnost tohoto přístupu k léčbě obezity potvrzují desítky tisíc absolventů kurzů, kteří zde ztratili své nadbytečné...

Psychoterapie a její použití v léčbě obezity

Psychoterapie představuje různě náročné varianty, od jednorázové intervence, přes krátkodobou psychoterapii až po velmi náročnou dlouhodobou péči.

Může relaxace ovlivnit mou snahu o hubnutí?

Stres a relaxace jsou jako odvrácené strany jedné mince. Oba stavy mají své dané zákonitosti a tak i vliv na naše fyzické i duševní zdraví. Stres známe všichni, ale relaxovat každý neumí.

Poruchy příjmu potravy (PPP)

Podobně jako v případě některých jiných duševních poruch se i na vzniku a rozvoji mentální anorexie a bulimie podílí celá řada různých faktorů.

Nejbližší plánované akce


Přihlaste se do kurzu zdravého hubnutí v Praze a zhubněte zdravě a natrvalo s podporou odborníka.


Jediný letní online kurz! Hubněte s podporou odborníka, ve skupině a online odkudkoliv! Za pomoci osvědčené metodiky.