Obezita

Trend „body positivity“ jako propagace obezity. Proč to tak úplně neplatí?

Body positivity je hnutí, které hlásá přijetí vlastního těla a respekt k jeho částem bez ohledu na tvar či velikost. Vzniklo jako reakce na ve společnosti upřednostňovaný ideál krásy a štíhlosti, kterému se dokáže reálně přiblížit jen malé procento žen.

Diskriminace na základě váhy může mít vážný dopad na zdraví

Některá témata jsou ve společnosti tabu. A podle posledních výzkumů mezi ně patří i stigmatizace lidí s nadváhou a obezitou, která zahrnuje diskriminaci, předsudečné postoje, ale i šikanu.

Žijte zdravě kvůli svému zdraví, ne kvůli číslu na váze

V dnešní době je více než kdy jindy zřejmé, jak důležitá je péče o vlastní zdraví. A to možná ještě důležitější než číslo na váze.

Obezita a covid-19 – proč je to problém a jak se chránit?

Dnes již víme, že obezita je při onemocnění covid-19 přitěžujícím faktorem. Proč tomu tak je a jak se proti onemocnění chránit?

Týkají se vás rizika obezity?

Obezita s sebou přináší celou řadu zdravotních rizik. Jak zjistíte, zda se týkají i vás?

Světový den obezity 11.10. 2018

Jako každý rok, i tentokrát připadá na říjen Světový den obezity, který si v roce 2018 dal za cíl bojovat proti stigmatizaci lidí trpících obezitou, která je velkým celospolečenským problémem.

Jak probíhal Evropský obezitologický kongres 2018

Letos v květnu se ve Vídni konal Evropský obezitologický kongres, jehož je STOB každoročně součástí. Jak kongres probíhal? Která témata na něm padala? A kterými směry se ubírá moderní léčba obezity u nás i v zahraničí?

Evropský den obezity 2018

Evropský den obezity se letos koná již po deváté. Jeho cílem je podpořit společnost k aktivnímu přístupu zvládání problému narůstající nadváhy a obezity.

Definice obezity

Obezita je definována jako zvýšené množství tukové tkáně. Velmi často je obezita mezi veřejnou populací chápána a subjektivně vnímána jako problém spíše estetický, než zdravotně významný, ale je nutné si uvědomit všechny závažné zdravotní důsledky.

Zdravotní rizika a komplikace obezity

S výskytem obezity souvisí i řada dalších onemocnění. Vysoce rizikový z hlediska výskytu onemocnění je zejména tzv. androidní typ obezity související s hromaděním tukové tkáně především v oblasti břicha.

Nejbližší plánované akce


Přihlaste se do kurzu zdravého hubnutí v Praze a zhubněte zdravě a natrvalo s podporou odborníka.


Jediný letní online kurz! Hubněte s podporou odborníka, ve skupině a online odkudkoliv! Za pomoci osvědčené metodiky.