Jak zvítězit nad sladkostmi v našem jídelníčku

Problémem je, že sladkosti milujeme a zároveň si je při hubnutí odpíráme. Tím se dostáváme do stresu, který zajídáme sladkým, a tak to jde stále dokola.

15 jednoduchých triků jak přemoci přejídání a zbytečné kalorie navíc

Asi každý jsme zažili situaci, kdy přijde chuť, hlad, neovladatelná síla nutící nás zkonzumovat více, než bychom si přáli… Je důležité zaměřit se na vyváženost jídelníčku, zda přijímáme dostatek živin, které tělo potřebuje.

Proč a co snídat?

Mnoho lidí tvrdí, že je pro ně při hubnutí výhodné nesnídat. Ráno prý stejně hlad nemají a mohou tedy „ušetřit kalorie“. Nejíst pravidelně a nechávat mezi jídly dlouhou pauzu je však pro hubnutí z mnoha důvodů opravdu nevýhodné.

Bílkoviny

Bílkoviny neboli proteiny jsou základními stavebními látkami našeho organismu, jsou využívány pro tvorbu a obnovu buněk, jsou součástí enzymů a některých hormonů a plní řadu dalších důležitých funkcí.

Tuky

Tuky představují nepostradatelnou složku výživy, ale současně jejich nevhodný výběr a nadměrná konzumace zvyšuje riziko vzniku řady onemocnění.

Sacharidy

Sacharidy tvoří v našem jídelníčku většinou největší podíl a jsou pro nás přímým zdrojem energie. Jejich působení v organismu se však liší na základě jejich struktury. V potravě přijímáme sacharidy ve formě monosacharidů, disacharidů a polysacharidů.

 

Nejbližší plánované akce



Přijďte si změřit složení těla a poznat, že stravování ani hubnutí není žádná věda

Jak využít relaxační techniky při terapii obezity.


Přijďte si zacvičit a ochutnat zdravé potraviny. Vstup zdarma :)


Pokračování úspěšné konference.