Sacharidy při hubnutí, ano či ne?

Sacharidy jsou důležitým zdrojem energie, ale také možná úskalí našeho hubnutí.

Jak zvítězit nad sladkostmi v našem jídelníčku

Problémem je, že sladkosti milujeme a zároveň si je při hubnutí odpíráme. Tím se dostáváme do stresu, který zajídáme sladkým, a tak to jde stále dokola.

15 jednoduchých triků jak přemoci přejídání a zbytečné kalorie navíc

Asi každý jsme zažili situaci, kdy přijde chuť, hlad, neovladatelná síla nutící nás zkonzumovat více, než bychom si přáli… Je důležité zaměřit se na vyváženost jídelníčku, zda přijímáme dostatek živin, které tělo potřebuje.

Proč a co snídat?

Mnoho lidí tvrdí, že je pro ně při hubnutí výhodné nesnídat. Ráno prý stejně hlad nemají a mohou tedy „ušetřit kalorie“. Nejíst pravidelně a nechávat mezi jídly dlouhou pauzu je však pro hubnutí z mnoha důvodů opravdu nevýhodné.

Bílkoviny

Bílkoviny neboli proteiny jsou základními stavebními látkami našeho organismu, jsou využívány pro tvorbu a obnovu buněk, jsou součástí enzymů a některých hormonů a plní řadu dalších důležitých funkcí.

Tuky

Tuky představují nepostradatelnou složku výživy, ale současně jejich nevhodný výběr a nadměrná konzumace zvyšuje riziko vzniku řady onemocnění.

 

Nejbližší plánované akce



Jak využít relaxační techniky při terapii obezity.


Pokračování úspěšné konference.